Kerstgroet 2021

Beste ondernemers, Bedrijfsleid(st)ers en werknemers Centrum Panningen

Als centrummanager probeer je het altijd voor alle partijen goed te doen en daarbij alle ballen in de lucht te houden. Dat lukt natuurlijk niet altijd, soms komt een bal niet meer terug of valt er eentje op de grond. Dit kan allerlei oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan de steeds wisselende regelgeving rondom corona, de middelen die voorhanden zijn, de weersomstandigheden, er zijn zoveel factoren die meespelen. Toch heb ik gelukkig ook het afgelopen jaar veel ballen in de lucht weten te houden. Dit kan ik uiteraard niet alleen, er is een fijn team waar ik mee mag werken en waar ik op kan bouwen. Ook haal ik veel inspiratie uit de mensen in het centrum zelf. Als ik een ronde maak duurt het vaak een hele tijd voordat ik terug ben. Maar deze tijd is zo enorm waardevol. Door onder de mensen te zijn en goed te luisteren, weet je wat er speelt en waar de verbeterpunten en uitdagingen liggen. Een paar projecten waar we nu actief mee bezig zijn is , locatie postkantoor en het verlengde van de Raadhuisstraat. Ook de Kepringelehof staat op de agenda. Daarnaast de introductie van de Cadeaubon die alle ondernemers van Peel en Maas met elkaar verbindt.

Respect

In 2020 dachten we dat 2021 een heel ander jaar zou worden, een jaar waarin corona naar de achtergrond zou geraken. Niets is minder waar, maar voor de manier waarop jullie hiermee omgaan heb ik veel respect. Meer dan ooit voelen onze bezoekers zich thuis in het centrum. De gezelligheid, de sfeer en de persoonlijke service wordt enorm gewaardeerd. Dat is geheel jullie verdienste en natuurlijk van al die enthousiaste medewerkers. Die beleving zul je nooit online vinden, en daar zijn we trots op. Ook de nieuwe opstelling van de weekmarkt heeft ons centrum nog meer bij elkaar gebracht. Als centrummanagement hebben we ons best gedaan om jullie te ondersteunen, met een luisterend oor, informatie, promotie en met de vermindering van de reclamebelasting.

Doelstellingen

Een belangrijke doelstelling van ons centrum is het uitbouwen van bestaande initiatieven. `Thuis in Panningen’ is en blijft het grootste speerpunt. Deze zomer hebben we weer kunnen ervaren dat ook de vele vakantiegangers en bezoekers uit de hele regio zich hier thuis voelen. Buiten het gastvrije en gevarieerde aanbod zijn ook de uitingen zoals de Zomerinfo en de evenementen belangrijke instrumenten. Niet alles kon doorgang vinden, toch was het een bruisende zomer, hopelijk kunnen we volgend jaar weer een volledig programma aanbieden.

Totaalbeleving

Met een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en cultuur, waar oprechte gastvrijheid en voelbare gezelligheid elkaar omarmen kom je een heel eind. Maar het plaatje is pas compleet als je de vrolijke muziek uit de boxen hoort, geniet van de zomerbloeiers, de zitplekken met vrolijke kussens, de fonkelende sfeerverlichting. Zonder dit alles kunnen we niet de sfeer bieden die ons als centrum onderscheidend maakt. De doelstelling voor de komende jaren is blijvend investeren in de totaalbeleving van Panningen als aantrekkelijk centrum voor consumenten, toeristen en bezoekers tot in de verre regio. Een centrum waar nieuwe ondernemers zich graag en vol vertrouwen vestigen. Kortom een centrum waar ondernemers, bewoners, gemeente en overige partijen trots op zijn.

Graag wil ik iedereen hartelijk bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd om ons centrum aantrekkelijk te houden en de organisatie van het Centrummanagement ondersteund heeft in de uitvoering.
De ballen hoeven even niet omhoog, die hangen we in de boom, de feestdagen komen eraan. Geniet van de welverdiende rust en gezelligheid samen met jullie familie. Wij wensen jullie een prettig kerstfeest en bovenal een succesvol en gezond 2022!

Hopelijk kunnen we na de huidige lockdown vanaf 15 januari weer vol aan de slag, veel sterkte hiermee.

 Jan Bouten, centrummanager Panningen