Dementievriendelijk Centrum

Na een succesvolle eerste ronde waarbij 13 ondernemers en medewerkers het predicaat DHV’er (dementiehulpverlener) hebben behaald gaan we in het najaar van start met een tweede ronde. Alle deelnemers van de eerste ronde waren enthousiast over het traject. Je kunt je vanaf nu voor de tweede ronde aanmelden!

De sessies vinden plaats op: 18 oktober en 1 november van 18.30 tot 20.30 uur. Verdere informatie volgt.

Tijdens deze bijeenkomsten gaan we in op wat dementie nou eigenlijk is en hoe je mensen met dementie het beste kunt benaderen. Het centrum van Panningen wil een plek zijn waar ook mensen met dementie zo lang mogelijk meedoen en zich veilig voelen. Waar ondernemers, medewerkers en bezoekers goed omgaan met mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Het doel is aan de ene kant een stuk bewustwording en aan de andere kant handvaten geven van hoe signalen herkennen en hoe het beste om te gaan met deze doelgroep. Hiervoor worden DHV’ers opgeleid; ‘dementiehulpverleners’, mensen die kunnen signaleren, adviseren én kunnen handelen.

Na afloop van de tweede sessie ontvangen alle deelnemers een certificaat, een speldje voor de DHV’ers en een speciale sticker op de deur. Ieder jaar zal er een opfris/herhaalmoment zijn. Voor meer informatie of aanmeldingen mail naar: info@centrumpanningen.nl Graag voor 20 september!

Graag tot ziens,
namens de werkgroep dementievriendelijk centrum