thuisinnieuws

Zo
15/12

Vandaag Maak & Smaak Proeverij in Streekmuseum Peel en Maas


In het kader van de expositie ‘Maak en Smaak in het Land van Peel en Maas’, worden tussen 13.00 en 17.00 uur diverse proeverijtjes gehouden. Deze worden verzorgd door participanten van de wisselexpositie.

Kaas, zuivel, rund, brood en wijn
Aan de proeverijen wordt deze zondag medewerking verleend door ondermeer Kaasboerderij Mertens uit Kessel. Zij laten de bezoeker genieten van diverse soorten (gras)kaas en enkele lekkere boerenzuivel drankjes zoals yoghurts en vla. Ook aanwezig deze zondag is de heer Giel Hermans van Natuur Beheer Limburg. Dit is een jong bedrijf eveneens uit Kessel dat u zal laten zien hoe een gezond en smakelijk stuk vlees hoort te zijn, maar het helaas vaak niet meer is. Zij bieden u het Hereford rundvlees, een bekend ras uit het zuidwesten van Engeland.

Verder kunt u kennismaken met diverse wijnen, aangeboden door Kapelkeshof uit Meijel en diverse broodlekkernijen verzorgd door Bakkerij Broekmans. Bakkerij Broekmans bereidt haar producten in de centrale bakkerij in Panningen en verkoopt via maar liefst 13 winkels in de regio. Alle brood en banket van dit familiebedrijf wordt ambachtelijk en met veel zorg bereid.

Kapelkeshof verbouwt twee witte druivenrassen, de Solaris en de Helios, en twee rode druivensoorten, de Cabernet Cortis en de Regent.

Gratis entree voor de kids
Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er gratis entree. De ouders betalen € 3,00 p/p. 

Bron: www.museumpeelenmaas.nl

thuisinevenementen

kijk hier voor alle aankomende evenementen