thuisinnieuws

Do
28/11

Slagerij Rutten winnaar Easy to be Green Award 2013

Slagerij Rutten uit Panningen bespaart het gemakkelijkst energie. De slager wint daarmee de Easy to be Green Award, een prijs die door MKB-Nederland en haar kennispartner Essent wordt uitgereikt aan de ondernemer die op eenvoudige wijze energiebesparende maatregelen in zijn bedrijf toepast. Slagerij Rutten liet in de finale de twee Friese genomineerden, Ambachtelijke Bakker Braaksma en tuincentrum GroenRijk Hans Menken, achter zich.  

Slagerij Rutten dankt de prijs aan het gemak, waarmee hij het energieverbruik- en de bijbehorende kosten in zijn onderneming heeft weten te verlagen. Dit deed hij door het plaatsen van een nieuwe koeling, het plaatsen van hoogfrequente TL5 verlichting en door een systeem van warmteopwekking met terugwinning vanuit de koeling.

De jury, bestaande uit Helga van Leur (expert duurzaamheid), Bert de Vries (Ministerie van Economische Zaken), Diane Klok (Essent) en Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland), prees vooral de eenvoud en kopieerbaarheid van de genomen maatregelen. Daarmee is de slager een goed voorbeeld voor andere ondernemers die ook energie willen besparen. Funs Rutten, eigenaar van Slagerij Rutten: “Het is heel easy om green te zijn als ondernemer. Je moet gewoon weten wat je wilt en genoeg informatie inwinnen.”  

Waardevolle erkenning

Slagerij Rutten ontving de Easy to be Green Award woensdag 27 november 2013 tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI Amsterdam. Aan de award is een bedrag van vijfentwintighonderd euro verbonden, waarmee MKB-Nederland en Essent de slager willen steunen om zijn bedrijfsproces nog verder te verduurzamen. “Ik ben heel erg blij met deze prijs”, vertelt Funs Rutten trots. “Het is een waardevolle erkenning van de maatregelen die we hebben genomen om zuinig met energie om te gaan. En met het bedrag kunnen we nog meer doen om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu en om onze energiekosten in de hand te houden.”

 

Bron: http://www.essent.nl/content/overessent/actueel/archief/2013/mkb-nederland_en_essent_belonen_slagerij_rutten_voor_energiebesparing.html#

thuisinevenementen

kijk hier voor alle aankomende evenementen