thuisinnieuws

Wo
07/05

Slagbomen bij parkeerplaats Jan Linders in Panningen verleden tijd

Vanaf donderdag 8 mei 2014, is de parkeerplaats bij de Jan Linders (Kepringelehof) in Panningen vrij toegankelijk voor autoverkeer.

De slagbomen worden weggehaald en de parkeerplaats gaat onderdeel uitmaken van de ‘blauwe zone’. Alle bezoekers aan het centrum kunnen hier hun auto dus gaan parkeren. Ook het gedeelte van de parkeerplaats voor de slagbomen wordt onderdeel van deze ‘blauwe zone’.

Verbeterslag voor centrum Panningen
Begin 2013 is een aantal maatregelen getroffen om de verkeer- en parkeersituatie in het centrum van Panningen te verbeteren. Op het Huijbenplein zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd en er is een aparte in- en uitrit gemaakt op het Raadhuisplein. “Met het openbaar maken van de parkeerplaats op Kepringelehof wordt een volgende verbeterslag gemaakt. De bereikbaarheid en aantrekkingskracht van het centrum worden vergroot. Een service aan onze inwoners en bezoekers”, aldus wethouder Paul Sanders.

Jan Bouten van het Centrum Management Panningen is ervan overtuigd dat met het weghalen van de slagbomen de parkeerdruk wordt verlaagd en de oostzijde van het centrum meer gaat worden gebruikt door bezoekers. Winkeliers zijn blij met deze ontwikkeling.

Klantvriendelijkheid voorop
Supermarktmanager Brigitte Velter van Jan Linders: “Wij zijn blij met deze nieuwe parkeersituatie. In onze supermarkt ervaart en waardeert men onze klantvriendelijkheid maar een slagboom buiten werkt letterlijk en figuurlijk toch als een barrière, ook al was het parkeren gratis voor onze klanten. We hebben een zeer ruime parkeerplaats midden in het centrum. We nodigen daarom iedereen uit om een bezoek aan ons mooie Panningse centrum te combineren met een bezoek aan onze mooie supermarkt.”

Parkeren in de ‘blauwe zone’
De parkeerplaats maakt onderdeel uit van de parkeerschijfzone, ofwel ‘blauwe zone’. Verkeersborden en blauwe strepen markeren dit gebied. Net als in de rest van het centrum geldt ook op deze parkeerplaats een maximale parkeerduur van twee uur. Hiermee wordt het kort parkeren gestimuleerd, zodat de winkels in het centrum beter bereikbaar zijn. Om in deze ‘blauwe zone’ te kunnen parkeren, heeft u een parkeerschijf nodig.

 

Bron: Gemeente Peel en Maas

thuisinevenementen

kijk hier voor alle aankomende evenementen