thuisinnieuws

Za
22/02

Signeersessie Maart Vestjens, auteur van 'Koeien melken in de nacht', vandaag bij Bruna Panningen

‘Koeien melken in de nacht’ is het nieuwste boek van Maart Vestjens uit Nederweert-Eind. Het boek zal officieel door Maart Vestjens gesigneerd gaan worden in de boekwinkel: BRUNA Panningen op de Markt in Panningen vandaag, zaterdag 22 februari. van 14.00 tot 16.00 uur.

Vanuit zijn ervaringen in de gezondheidszorg en speciaal met dementerenden schreef de auteur zestig korte verhalen. Kenmerkend voor deze verhalen is dat het fragiele van de mens die in aanraking komt met dementie, beschreven is vanuit het standpunt van een professioneel betrokkene.

Het besef van de weg kwijt zijn, niet meer te weten hoe nu verder, het vergeten dat alsmaar toeneemt. Hiervan was de auteur getuige, ook doordat hij aanwezig was in hun leven en een stukje meeliep op hun levensweg.
Ervaringen en levensvragen worden hem soms terloops en andere keren heel nadrukkelijk toevertrouwd, zo blijkt uit die opgetekende levensmomenten. Hun verhalen zijn vaak kostbare, bijna voorgoed verloren herinneringen en bevatten levenslessen voor anderen.

De meeste verhalen zijn voorzien van illustraties, die door 41 derdejaars leerlingen van het VMBO van het Bouwens van der Boije college uit Helden-Panningen gemaakt zijn.

Bron: Uitgeverij In-Out Books