thuisinnieuws

Vr
10/01

Mid-winter expositie 2014 - Galerie De Bovenkamer - 10 januari 2014 t/m 30 maart 2014

Na een zeer geslaagd Uniek-Kunst-Event op 14 en 15 december 2013 bij Verhaag bv. te Sevenum, opent galerie De Bovenkamer op 10 januari 2014 haar “Mid-Winterexpositie”.

In deze nieuwe expositie is werk te bewonderen van Sonja Lammers van Toorenburg. Zij is een aantal jaren actief geweest bij Kunstschat, het schildersatelier van Dichterbij Gennep.

Haar werk weerspiegeld zoals ze overkomt: rustig en bescheiden. De techniek bestaat uit het tekenen van heel veel dunne lijntjes op klein formaat papier, die samen een geheel gaan vormen. Sonja tekent graag bloemen of dieren, maar voor de “Aardappeleters” van Van Gogh draait zij haar hand niet om.

In het atelier van Dichterbij Gennep is ook John van Sas al jaren actief. Hij schildert, maar maakt ook ruimtelijk werk van hout. Het onderwerp van zijn schilderijen bestaat meestal uit hoge gebouwen. De wolkenkrabbers in New York vormen een inspiratiebron voor hem. John heeft al vaker zijn werk geëxposeerd, waarbij hij menig kunstwerk verkocht heeft.

De jongste kunstenaar, hij was actief bij Kunstschat van Dichterbij Gennep, is Faouz Thari. Faouz is een spontane jongeman met een Marokkaanse achtergrond, dat terug te zien is in zijn onderwerpen. Voor zijn schilderijen gebruikt hij felle kleuren en zet de afbeeldingen aan door ze te omlijnen met een donkere kleur. Het werk is spontaan en gedurfd. In zijn schilderijen zie je, dat hij een levendige fantasie heeft.

Verder is er werk te bewonderen van de al ruim 20 jaar met schilderen en keramiek actief bezig zijnde Nettie Stoks. Ze begon destijds met pastelteken, maar werkt nu veel met acryl en klei. Nettie heeft een eigen stijl ontwikkeld bestaande uit felle vrolijke kleuren en alles heeft te maken met communicatie tussen mensen. Haar atelier is het Kunstencentrum Jeruzalem in Venray. Doordat haar werk zo kleurrijk en vrolijk is, heeft ze al vele positieve reacties mogen ontvangen.

Ook in de Mid-Winterexpositie is werk te bewonderen van Udo Filon. Udo schildert al vanaf zijn twaalfde jaar en volgde zowel de kunstacademie in Maastricht als die in Tilburg. Hij begint zijn werk realistisch en streeft naar eenvoudige vormen, experimenteert met structuren en werkt veelal met air brush en soms met de kwast.

Ook wordt er ook mooi werk getoond van Jenny Huynen. Zij heeft altijd al getekend en is in 1997 gaan schilderen tijdens creatieve therapie. Later is daar beeldend werk bijgekomen. Ze werkt met speksteen, serpentijn, wortels en keramiek. Jenny werkt het liefst met wortels. De wortel is de basis van het bestaan.

Deze bijzondere kunst van bijzondere kunstenaars is vanaf 10 januari tot 30 maart 2014 in Galerie De Bovenkamer te bezichtigen.

Openingstijden Galerie De Bovenkamer: vrijdag 17.00 u – 21.00 u, zaterdag en zondag van 13.00 u tot 17.00 u. Tevens is er op iedere werkdag veel kunst van bijzondere kunstenaars te bezichtigen bij Verhaag Parket, Horsterweg 38 te Sevenum.

De Bovenkamer
Molenstraat 1a
5988 AD Helden

Bron: galeriedebovenkamer.nl