thuisinnieuws

Ma
06/01

Def Americans (Johnny Cash Tribute) vrijdag 10 januari - DOK6

Sun Sessions

De 'Def Americans' bij DOK6 in het kader van hun 'Sun Sessions' tour. Deze show vindt plaats bij DOK6 in de Cavo (kelder), dus niet in het theater. Hierdoor zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.

Kijk op de website van DOK6 voor kaarten en meer informatie.
 
Datum: vrijdag 10-01-2014
Aanvang: 21:30 uur
DOK6 CAVO

Bron: dok6.eu

thuisinevenementen

kijk hier voor alle aankomende evenementen