thuisinnieuws

Di
17/12

10 jaar Christmas Truckrun

Op zaterdag 21 december 2019 organiseren wij voor het 10e jaar de Christmas Truckrun. Een prachtige - in kerstsfeer verlichte en versierde - optocht met trucks, die tussen 18.00 en 21.00 uur door een groot aantal kernen van de gemeente Peel en Maas zal rijden. 

Het begon allemaal 10 jaar geleden met twee mensen in de organisatie en 45 trucks die meereden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement van meer dan 80 kersttrucks, die steeds mooier worden uitgedost. Iets waar we erg trots op zijn!

 

Het goede doel, ruim 100 passagiers met een verstandelijke beperking laten genieten van een heerlijk kerstcadeau, bezorgt ons altijd kippenvel. Dat zal beslist ook de reden zijn waarom zoveel chauffeurs en transportbedrijven zich ook dit jaar weer hebben aangemeld. Zonder hun enthousiasme en medewerking zouden wij dit niet kunnen organiseren. 

 

“Er zijn passagiers die bij het uitstappen de chauffeur omhelzen en niet meer los willen laten. Dan besef je eigenlijk pas goed waar we het voor doen.“

 

Natuurlijk kunnen wij het niet alleen!

Op de dag van de Christmas Truckrun zijn er ruim 175 vrijwilligers in touw om deze middag en avond in goede banen te leiden. Naast de chauffeurs zijn er tal van begeleiders van passagiers, vrijwilligers van de schutterij van Grashoek, van Daelzicht en in de dorpskernen, verkeersregelaars en politie. Een geweldige samenwerking!

 

Nieuw : prikkelarme zone in Panningen

Speciaal voor iedereen, die niet tegen teveel geluid kan, stellen we dit jaar voor het eerst een prikkelarme zone in. Op dit gedeelte van de route worden geen claxons gebruikt. Deze prikkelarme zone ligt tussen rotonde Pantaleon en rotonde Heuvelhoek. 

 

Kijk voor meer informatie en de route op onze website www.christmastruckrun.nl of facebook (Christmas Truckrun)

 

Graag tot zaterdag 21 december. We gaan er een mooie en speciale jubileumeditie van maken!