thuisinnieuws

Do
21/05

'Domaine Belle Cour' een vernieuwend woonconcept op terrein oude Fiatgarage

Toekomstige bewoners zelf aan het roer bij ontwikkeling ‘Domaine Belle Cour’

Vernieuwend woonconcept verrijst op terrein oude Fiatgarage  

Wonen in een mooie, groene omgeving, met alle voorzieningen binnen handbereik en volop ruimte voor comfort, luxe en - indien nodig - service en zorg op maat. Dat is het kleinschalige en exclusieve woonconcept ‘Domaine Belle Cour’ in een notendop. Dit concept wordt gerealiseerd op de plek van de oude Fiatgarage en het naastgelegen braakliggend terrein aan de Beekstaat in Panningen. Een groep belangstellenden gaf het concept mede vorm, daarnaast kunnen toekomstige bewoners straks de bouw van hun eigen woning regisseren.
Het Domaine Belle Cour-woonconcept focust op medioren: mensen tussen de 50 en 70 jaar die in een nieuwe fase van hun leven komen en hun woning willen afstemmen op dit nieuwe tijdperk én op de toekomst. Domaine Belle Cour biedt hen een woonomgeving waar wonen in comfort en luxe centraal staat, service en eventuele zorg binnen handbereik zijn en vooral ruimte is voor zorgeloos genieten. Een initiatiefgroep van belangstellenden gaf de contouren van het concept vorm, onder begeleiding van Fred Geux van Geux Projectontwikkeling en Suzanne Geux, zelfstandig architect en vormgever. Daarnaast kunnen toekomstige bewoners straks zelf de regie nemen bij het bepalen van hun woongenot en hun woning vormgeven naar eigen wens en budget. Dit resulteert in levensloopbestendige woningen die voldoen aan de behoeften van nu, maar ook aan wens om in de toekomst zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Zo kan de indeling van de woning bijvoorbeeld heel makkelijk worden aangepast. En niet te vergeten: de woningen worden  duurzaam gebouwd en zijn bijna energieneutraal.  

20150513_Bovenaanzicht Domaine Belle Cour.jpgKleinschalige woonomgeving op centrale locatie
Domaine Belle Cour wordt gerealiseerd aan de Beekstraat in Panningen, op de plek van de voormalige Fiatgarage. Het oude garagepand en het braakliggend terrein - in totaal 8500 m2 - zijn omwonenden al jarenlang een doorn in het oog. Op korte termijn zal de garage worden gesloopt en wordt de bodem gesaneerd, wat resulteert in een prachtige bouwlocatie voor Domaine Belle Cour. Uiteindelijk verrijst hier een kleinschalige en duurzame woonhof van circa 20 vrijstaande en geschakelde woningen, dichtbij alle centrumvoorzieningen die Panningen te bieden heeft.

Meer weten?
Geïnspireerd geraakt door het unieke Domaine Belle Cour-concept? Inschrijven op het project en de 22 kavels van gemiddeld 200m2 (inclusief een gezamenlijke binnentuin van 4.000 m2, een ondergrondse parkeergarage en een multifunctionele ontmoetingsruimte) is vanaf nu mogelijk, via de website www.domainebellecour.nl. Hier vindt u ook meer informatie. De inschrijving sluit op 30 juni.

 

 

  

thuisinevenementen

kijk hier voor alle aankomende evenementen